Interior Design | North Vancouver | Man Cave | Traditional

This project started as an unfinished basement and one man’s quest for his ultimate “man cave”. We created the dream bar as the focal point, and other millwork from reclaimed wood. The theme was “VINTAGE”, and included engineered rustic reclaimed wood flooring, reclaimed brick feature wall, a vintage snooker table, and a collection of vintage auto racing memorabilia.

A large-scale bar surface was created from 2” thick wide plank reclaimed floor joists.

Photo by Sterling Lorence

Barstools with rawhide seats made in Quebec were the perfect compliment to the rustic bar top.

Photo by Sterling Lorence

The lower “back-bar” featured functional modern cabinetry with blu-motion hardware, and built in refrigeration and freezer units.

Photo by Sterling Lorence

The upper back bar was equipped with shelving and recessed lighting to highlight a fantastic assortment of whiskies.

Photo by Sterling Lorence

Built-in wine racks were made from reclaimed wood and set into a wall niche.

Photo by Sterling Lorence

The fireplace mantle was a section cut from a 200-year-old Hand Hewn barn beam.

Photo by Sterling Lorence